Sportblessures

Heeft u last van een sport- of overbelastingblessure? Perineurale injectietherapie is een laagdrempelige behandelmethode voor sportblessures.

Plan een afspraak
Sportblessures

sportblessures

Sportblessures zijn moeilijk onder één kopje te beschrijven, maar over het algemeen hebben ze als gemeenschappelijke oorzaak 'overbelasting'. Dit kan veroorzaakt worden door te veel of te zwaar trainen voor bepaalde sporten. Maar ook bij andere belastingen die het lichaam niet gewend is, kan er sprake zijn van overbelasting (zoals bij een verhuizing of een verbouwing vaak het geval is). Het gaat dus eigenlijk over een onbalans tussen belasting en belastbaarheid.

Bepaalde weefselstructuren worden te lang en te zwaar belast tijdens een overbelasting. Dit zorgt voor een lichte vorm van schade (irritatie) aan deze weefselstructuren. Als pijnklachten aanwezig zijn, dan wil dit zeggen dat de weefselstructren die geïrriteerd zijn, de zenuwtakjes zijn (deze zijn verantwoordelijk voor het gevoel). De meeste geïrriteerde weefselstructuren herstelt het lichaam zelf weer, maar soms blijft iemand toch langdurig last houden van pijnklachten. In dat geval is het de bedoeling om de geïrriteerde zenuwtakjes te herstellen in de gebieden die overbelast zijn, waardoor de pijnklachten verminderen.

Perineurale injectietherapie kan worden toegepast voor een eenmalige overbelasting bij mensen die recreatief sporten. Maar het kan ook van grote waarde zijn in de wedstrijd- en topsport. In de Verenigde Staten worden bijvoorbeeld veel topsporters standaard behandeld met perineurale injectietherapie als ondersteuning tijdens hun trainingen en wedstrijden.