Over mij

Het is mijn missie om perineurale injectietherapie beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk mensen in Nederland. Iedereen verdient een pijnvrij leven.

Plan een afspraak

Beginpunt

Mijn naam is Simone Koopmans en ik ben oorspronkelijk begonnen als fysiotherapeut. Al tijdens mijn opleiding tot fysiotherapeut werd het mij duidelijk dat mijn vragen over pijn onbeantwoord zouden blijven. Als fysiotherapeut kun je patiënten met pijn absoluut helpen, maar niet op de manier die ik graag wilde. Ik wilde een behandelmethode die gewoon goed zou werken en minder gericht is op het psychologische aspecten van pijn (wat vandaag de dag onlosmakelijk verbonden is met de behandeling van pijn, zoals bijvoorbeeld bij revalidatietrajecten voor chronische pijn). Ondanks dat ik goed op de hoogte ben van de psychologische aspecten die bij pijn komen kijken (ik heb zelfs Psychologie gestudeerd), vind ik dat de focus ook gericht moet worden op de pijn zelf.

missie

Bij toeval heb ik in die tijd ook dr. Hans van den Brink ontmoet. Hij heeft mij kennis laten maken met perineurale injectietherapie en vanaf dat moment wist ik dat ik dát ook wilde gaan doen. Verschillende cursussen volgden, waaronder de belangrijkste: Perineural Injection Treatment in Ferrara, Italië. Gegeven door niemand minder dan de ontwikkelaar van deze behandelmethode: dr. John Lyftogt. Momenteel werk ik samen met dr. Hans van den Brink, Hans Sluijters en dr. Tom Doorakkers en proberen we om perineurale injectietherapie in Nederland verder te introduceren.

Maar dit is niet altijd gemakkelijk. Helaas is niet iedereen gelijk enthousiast bij de introductie van een, in Nederland, redelijk onbekende behandelmethode. Ook omdat perineurale injectietherapie gebaseerd is op een andere visie over de oorzaak van pijn (meer lokaal in het lichaam en minder psychologisch). Toch is het bekender maken van deze behandelmethode mijn missie, want ik vind dat iedereen recht heeft op een pijnvrij leven.

Om mijn doel te bereiken, heb ik in 2020/2021 de pre-master Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen afgerond. Momenteel loop ik, voor mijn master Geneeskunde, mijn coschappen in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen en in het UMCG in Groningen. Door deze studie hoop ik mijn patiënten nog beter te kunnen begrijpen en te kunnen behandelen. En ook naast deze studie ga ik natuurlijk gewoon door met het behandelen van mensen met (langdurige) pijn.