Over mij

Ik help mensen in hun weg naar een pijnvrij en soepel lichaam. Het menselijke lichaam is en blijft een wonderlijk iets. Mijn visie is dan ook dat een behandelaar slechts een tijdelijke ondersteuning is voor het lichaam. Dit stelt het lichaam in staat om zichzelf weer in de beste vorm te krijgen en te houden.

Plan een afspraak

Beginpunt

Mijn naam is Simone Koopmans en ik ben oorspronkelijk begonnen als fysiotherapeut. Na mijn opleiding tot fysiotherapeut had ik nog veel onbeantwoorde vragen over het menselijk lichaam. In die tijd heb ik De Pijn Fysio opgericht, maar wist ik ook dat ik als fysiotherapeut natuurlijk een minder groot bereik zou hebben dan als arts. In 2019 heb ik de spreekwoordelijke knoop doorgehakt en mijzelf ingeschreven voor de studie Geneeskunde. Dit was een goede keuze. De hoeveelheid medische kennis en ervaring die ik al heb opgedaan, dragen enorm bij in mijn werk voor De Pijn Fysio.

Naast fysiotherapeut mag ik mij inmiddels dus ook co-assistent noemen en ben ik het grootste deel van mijn tijd te vinden in een ziekenhuis waar ik word opgeleid tot arts. Dit doe ik naast het werken in mijn eigen praktijk De Pijn Fysio.

Perineurale injectietherapie

Bij toeval heb ik een aantal jaren geleden dr. Hans van den Brink ontmoet. Hij heeft mij kennis laten maken met perineurale injectietherapie en vanaf dat moment wist ik dat ik dát ook wilde gaan doen. Verschillende cursussen volgden, waaronder de belangrijkste: Perineural Injection Treatment in Ferrara, Italië. Gegeven door niemand minder dan de ontwikkelaar van deze behandelmethode: dr. John Lyftogt. Momenteel werk ik samen met dr. Hans van den Brink, Hans Sluijters en dr. Tom Doorakkers en proberen we om perineurale injectietherapie in Nederland verder te introduceren. Het is een effectieve en laagdrempelige behandelmethode die helaas nog niet de bekendheid krijgt, die het zou moeten krijgen.

Visie

Het menselijke lichaam is en blijft een wonderlijk iets. Mijn visie is dan ook dat een behandelaar slechts een tijdelijke ondersteuning is voor het lichaam. Dit stelt het lichaam in staat om zichzelf weer in de beste vorm te krijgen en te houden. De behandelmethodes die ik hiervoor gebruik zijn perineurale injectietherapie en functionele mobiliteitstraining. Beide behandelmethodes zijn gebaseerd op lichaamseigen werkingsmechanismen.